SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062 | 9700 Szombathely, Szent Márton u. 77.

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Dobbantó és Műhelyiskola

Dobbantó és Műhelyiskola

Dobbantó Program

A programban a törvényi előírásnak megfelelően azok a tanulók vehetnek részt, aki a megelőző tanév utolsó napjáig (08.31) a tizenötödik életévét betöltötte, és alapfokú végzettséggel nem rendelkeznek. A dobbantó programba való bekapcsolódásra a tanév során bármikor lehetőség van.

A Dobbantó Program keretében alapkompetencia-fejlesztés történik, és NEM az általános iskolai tananyag pótlása, hanem a tanuló felkészítése a részszakma elsajátítására! Ezzel segítve, hogy a munka világában is megállják majd a helyüket.

A programban résztvevők havonta a mindenkori minimálbér 5 %-ának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek.

A Dobbantó Program csoportlétszáma 5-8 fő, rugalmas képzési idő 1 - 12 hónap. Minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap. A tanuló előrehaladását mentoroktató mentorként támogatja.

A Dobbantó Program önmagában alapfokú végzettséget nem ad, de a műhelyiskolai képzésben megszerzett részszakma alapfokú végzettséget is tanúsít.

A beiratkozást minden esetben felvételi elbeszélgetés, pályaalkalmassági vizsgálat előzi meg.

Az induló Dobbantó Programba való jelentkezési szándékát az előzetes jelentkezési lap megküldésével jelezheti az oktatási intézményünk felé, mely benyújtható elektronikusan (hefele@hefele.edu.hu), vagy személyesen.

A programba felvételt nyert tanulók a szükséges alapdokumentumok bemutatása és átadása után történhet meg a beiratkozás.

További információ kérhető az alábbi telefonszámon: 30/518 - 0090

Dobbantó előzetes jelentkezési lap megtekinthető itt.

 

Műhelyiskola

Műhelyiskolában tanulmányokat az folytathat, aki alapfokú végzettséggel nem rendelkezik, de a szakképző iskola Dobbantó Programját elvégezte, vagy alapfokú végzettséggel rendelkezik és a tizenhatodik életévét betöltötte.

A Műhelyiskolában kizárólag részszakma megszerzésére irányuló felkészítés folyik, amelyet tanműhelyben vagy munkahelyi körülmények között, nappali rendszerben, egy-öt fős csoportokban szervez meg az Iskola.

A Műhelyiskolában a tanulónak a végzettség megszerzése nem tanévhez kötött, de legalább fél évig tart. Nincsenek közismereti tantárgyak. A tananyag kizárólag a részszakma elsajátítására korlátozódik, amelyet a mester a tanulónak ad át. Az oktató mentorként támogatja az oktatást.

A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Akár egy teljes szakma elsajátítását is megalapozhatja a Műhelyiskolai végzettség, ugyanis a programban résztvevő tanuló megszerzett ismeretei beszámításával Iskolánkban folytathatja a tanulmányait.

A Műhelyiskolában a tanuló, illetve a képzésben résztvevő személy ösztöndíjban részesül, melynek összege, fele, a szakképző iskolai tanuló ágazati alapoktatásban megillető ösztöndíjának.

A Műhelyiskolába való jelentkezési szándékát a jelentkezési lap megküldésével – rész-szakma aláhúzásával - jelezheti az oktatási intézményünk felé, mely benyújtható elektronikusan (hefele@hefele.edu.hu), vagy személyesen.

További információ kérhető az alábbi telefonszámon: 30/518 - 0090

Műhelyiskola jelentkezési lap megtekinthető itt.


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

9700 Szombathely, Szent Márton u. 77.

Telefon: 94/501 344

E-mail: hefele@hefele.edu.hu

OM azonosító: 203062


2024Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola