SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062 | 9700 Szombathely, Szent Márton u. 77.

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. febr. 21.


Iskola

  Hello Haver

  Iskolánk 12.A osztálya részt vesz a nemzetközi Krókusz projektben, ami a második világháborúban értelmetlenül meghalt gyermek áldozatoknak állít emléket. Iskolánk udvarában elültettük a virághagymákat

  Hello Haver

  Hello Haver!

  Iskolánk 12.A osztálya részt vesz a nemzetközi Krókusz projektben, ami a második világháborúban értelmetlenül meghalt gyermek áldozatoknak állít emléket. Iskolánk udvarában elültettük a virághagymákat. Etika óra keretében egész évben kiemelt téma a diszkrimináció különféle formái (nemi, faji, vallási, nemzetiségi pl.) és az empátiára, elfogadásra érzékenyítés is cél.

  Január végén a holokauszt nemzetközi világnapja alkalmából a Haver Alapítvány tartott rendkívüli foglalkozást. A diákok nagyon élvezték, hogy véleményt mondhattak egy-egy tételmondat kapcsán. (pl. Minden magyar ünnepli a karácsonyt.) Már ekkor élénk párbeszéd alakult ki az önkéntesek és a diákok közt, akik aktívan oldották meg a feladatot.

  A képről mesélés, történet kitalálást is élvezték, érdeklődve figyeltek a társuk történetére. A feldolgozó kérdések segítettek kicsit megismerni a zsidóság sokszínűségét. Tanulóink feltették az őket érdeklő kérdéseket és hiteles válaszokat kaptak rájuk.

  Az önkéntesek visszajelzéséből tudjuk, hogy nekik is pozitív élményt jelentett ez az alkalom. Együttműködve gyorsan eltelt 90 perc, ami jó emlékként marad meg minden résztvevőben.

   

  (Varga Hedda)

  GALÉRIA

  Képek

  02.jpg
  03.jpg
  07.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Hő- és hangszigetelő képzés

  Hő- és hangszigetelő képzés

  HŐ- ÉS HANGSZIGETELŐ KÉPZÉS SZOMBATHELYEN! A Vas Megyei Szakképzési Centrum megfelelő számú jelentkező esetén Hő- és hangszigetelő képzést indít Szombathelyen 2022. március elején.

  2022. febr. 2.


  Iskola

  Műhelyiskolai Csarnok átadó ünnepsége Kazincbarcikán

  Műhelyiskolai Csarnok átadó ünnepsége Kazincbarcikán

  2022.02.28-án került sor Kazincbarcikán a Tedd képessé – Don Bosco Szakképzés- fejlesztési Mintaprogram – Műhelyiskola elem (NFA-KA-ITM-5/2019) keretében kivitelezésre került műhelyiskolai csarnok átadó ünnepélyére, valamint az azt követő szakmai fórumra.

  2022. márc. 3.


  Iskola

  Jelentkezők felvételi jegyzéke 2022/23

  Jelentkezők felvételi jegyzéke 2022/23

  Jelentkezők felvételi jegyzéke 2022/23

  2022. márc. 10.


  Iskola


  Partnereink

   SZC logo

   Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


    • Intézmény logo
    • Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola

     9700 Szombathely, Szent Márton u. 77.

    • Telefon: 94/501 346

     E-mail: hefele@hefele.edu.hu

     OM azonosító: 203062


    2023Vas Vármegyei SZC Hefele Menyhért Szakképző Iskola